• mob: 6987400471

ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

  1. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
  2. ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ME ΧΑΜΗΛA ΔΙΔΑΚΤΡΑ
  3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ TΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  4. ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
  5. ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ ΜΕ «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
  6. Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΑΣ
  7. ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η ΠΥΛΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια προσφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα, στην ηπειρωτική Ευρώπη: περισσότερα από 2.100!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας στους 10 φοιτητές στην Ολλανδία είναι αλλοδαπός. H χώρα φιλοξενεί συνολικά περισσότερους από 112.000 φοιτητές από το εξωτερικό και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο. Οι διεθνείς φοιτητές στην Ολλανδία προέρχονται από περισσότερες από 160 διαφορετικές χώρες.

Ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στην Ολλανδία είναι πολύ υψηλός, παρουσιάζοντας επίσης μια εκρηκτική αύξηση. Υπήρξε μάλιστα μια αύξηση 1000% κατά τα τελευταία 8 χρόνια: από μόλις 235 Έλληνες φοιτητές στις Κάτω Χώρες το 2009, στην αρχή της κρίσης στην Ελλάδα, σε 2.370 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017.

Αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό ξένων φοιτητών στα Ολλανδικά Πανεπιστήμια. Μόνο η Γερμανία, η Κίνα και η Ιταλία στέλνουν περισσότερους φοιτητές στην Ολλανδία από την Ελλάδα!

Η Ολλανδική κοινωνία είναι πολύ φιλελεύθερη και ανοιχτή σε άλλους πολιτισμούς. Οι Ολλανδοί είναι φιλόξενοι, ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και το 95% εξ αυτών μιλούν αγγλικά, οπότε είναι εύκολο να επικοινωνήσετε μαζί τους στην καθημερινή σας ζωή.

Τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια έχουν πολύ χαμηλά δίδακτρα, σε σύγκριση με τα Πανεπιστήμια στις αγγλόφωνες χώρες. Το Ολλανδικό κράτος καθορίζει κάθε χρόνο το ποσό για το λεγόμενο «νόμιμο δίδακτρο», το οποίο είναι το ίδιο για όλες τις σπουδές Bachelor στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ολλανδίας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019, αυτό το νόμιμο δίδακτρο ορίζεται σε € 2.060 ετησίως.

Το να σπουδάζει κάποιος σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ολλανδία, σημαίνει σπουδές σε μια χώρα με μια διεθνή και καινοτόμο προοπτική, που σου παρέχει μια εξαιρετική επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, για μια μελλοντική ανώτερη ή διευθυντική θέση.

Το ολλανδικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει μια παγκόσμια φήμη για την υψηλή ποιότητά του. Η εμπειρία δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει σε ένα Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, αποδίδουν επαγγελματικά  πολύ καλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ποιότητα επιτυγχάνεται μέσω ενός εθνικού συστήματος ρύθμισης και διασφάλισης της ποιότητας. Όλα τα προγράμματα Bachelor και Master στα Ολλανδικά Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, είναι επίσημα αναγνωρισμένα από τις ολλανδικές αρχές διαπίστευσης ανώτατης εκπαίδευσης και συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως ορίζονται στη συμφωνία της Μπολόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη διεθνή σταδιοδρομία σας οπουδήποτε στον κόσμο, με ένα πτυχίο από ένα Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η ολλανδική διδακτική μέθοδος είναι διαδραστική, με επίκεντρο τον σπουδαστή.   Εκμάθηση στην Ολλανδία σημαίνει ανάπτυξη της δικής σας άποψης, του ανοιχτού μυαλού και την αύξηση του διεθνούς προσανατολισμού σας. Είστε ελεύθεροι να κάνετε ερωτήσεις και να είστε επικριτικοί σε ό, τι σας λένε οι καθηγητές ή οι άλλοι φοιτητές. Θα αναπτύξετε πολύτιμες δεξιότητες, όπως ανάλυση, επίλυση πρακτικών προβλημάτων και δημιουργική σκέψη.

Η διαδραστικότητα, η ομαδική εργασία και η εκμάθηση βάσει πρότζεκτ, αποτελούν τους πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματος στα Ολλανδικά Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών. Αυτοί είναι οι παράγοντες που κάνουν τις σπουδές στην Ολλανδία τόσο ευχάριστες για τους αλλοδαπούς φοιτητές.

Πρώτον, θα γνωριστείτε και θα συνεργάζεστε με  συμφοιτητές από όλο τον κόσμο. Δεύτερον, τα μαθήματα είναι διαδραστικά και «προσανατολισμένα προς τους σπουδαστές»: από τους καθηγητές έχετε όλη την προσοχή και την ελευθερία που χρειάζεστε, για να εξελιχθείτε σε ένα εξειδικευμένο και δημιουργικό επαγγελματία. Τρίτον, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, πρώτα διδάσκεστε τη θεωρία και στη συνέχεια συνεργάζεστε με μια μικρή ομάδα συμφοιτητών σας σε διάφορες εργασίες που βασίζονται στην πραγματικότητα. Αυτή η μέθοδος πραγματικά «δίνει ζωντάνια στα σπουδαστικά θέματα». Κατανοείτε πλήρως το τι κάνετε και το πιο σημαντικό: υποβάλλεστε σε μια πολύ χρήσιμη προετοιμασία για τη μελλοντική σας θέση ως Στέλεχος Διοικήσεως και Διευθυντής.  

Όλα τα προγράμματα σπουδών στα Ολλανδικά Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών περιλαμβάνουν διάφορες τοποθετήσεις για πρακτική άσκηση σε διεθνείς εταιρείες στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας έτσι τους φοιτητές να κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους και να δημιουργήσουν πολύτιμες επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Ολλανδία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο, που προσφέρει στους σπουδαστές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δυνατότητα χρηματοδότησης  του 100% των διδάκτρων τους, αλλά και του κόστους στέγασης και διαβίωσής τους, με μακροπρόθεσμο δάνειο από το ολλανδικό κράτος με πολύ χαμηλό επιτόκιο (λιγότερο από 1%), αλλά και με επιχορηγήσεις, τόσο για τα Bachelor, όσο και για τις μεταπτυχιακές σπουδές Master.

Η Ολλανδία δεν είναι μόνο μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, αλλά κατατάσσεται και στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη ειρήνης, η Ολλανδία συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες 25 ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, βρισκόμενη στην 20η θέση. Σε σύγκριση, η Ελλάδα στον ίδιο δείκτη κατατάσσεται πολύ χαμηλότερα: στην 73η θέση.

https://www.worldatlas.com/articles/safest-countries-in-the-world.html

http://visionofhumanity.org/indexes/global-peace-index/

Γενικά, οι Ολλανδοί είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους από ό, τι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη γενική ικανοποίηση με τη ζωή τους σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, οι Ολλανδοί έδωσαν κατά μέσο όρο 7,4 βαθμούς, υψηλότερα από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (που είναι) 6,5.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/netherlands/

Σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους από ό, τι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη γενική  ικανοποίηση με τη ζωή τους σε κλίμακα από το 0 έως το 10, οι Έλληνες έδωσαν μια μέση βαθμολογία 5,2, μία από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στον ΟΟΣΑ, όπου η μέση ικανοποίηση από τη ζωή είναι 6,5.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/greece/

 

Η Ολλανδία δεν είναι μόνο ένα ασφαλές και ευχάριστο μέρος για να ζήσει κάποιος, αλλά και η οικονομία της είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Όσον αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), κατατάσσεται παγκοσμίως στην 18η  θέση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε σύγκριση, η Ελλάδα στην ίδια κατάταξη κατέχει την 52η θέση.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Η Ολλανδία έχει επίσης μία από τις πιο ανοικτές οικονομίες στον κόσμο και κατέχει την πέμπτη θέση ως παγκόσμιος εξαγωγέας, προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς τομείς.

Η χώρα είναι παγκόσμιος ηγέτης σε πολλούς τομείς εμπειρογνωμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των σπουδών ξενοδοχείου, φιλοξενίας και ελεύθερου χρόνου, της γεωργίας, της διαχείρισης των υδάτων, της τέχνης και του σχεδιασμού, της εφοδιαστικής και των μελετών βιώσιμης ενέργειας.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες με παγκόσμια παρουσία είναι ολλανδικές, μεταξύ των οποίων οι: Philips, η Heineken, η KLM, η Shell, η Akzo Nobel, η ING και η Unilever. Πολλές από τις κορυφαίες ξένες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο επίσης έχουν την ευρωπαϊκή κεντρική έδρα τους στην Ολλανδία, γεγονός που προσφέρει στους Έλληνες φοιτητές στην Ολλανδία πολλές ευκαιρίες να ξεκινήσουν τη διεθνή  καριέρα τους σε αυτή τη χώρα.

Τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών έχουν άριστες σχέσεις με αυτές τις εταιρείες. Πολλές από αυτές προσφέρουν θέσεις για την πρακτική σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και τα ερευνητικά προγράμματα των Πανεπιστημίων συνδέονται επίσης συχνά με μια συγκεκριμένη εταιρεία. Ως φοιτητής σε ένα Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, θα έχετε πρόσβαση σε δίκτυα επιχειρήσεων, γενικούς συμβούλους και συμβούλους σταδιοδρομίας, για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη μελλοντική καριέρα σας.

Η γνώση και το ταλέντο εκτιμώνται στην Ολλανδία και γι 'αυτό μετά την αποφοίτησή σας, είστε ευπρόσδεκτοι να μείνετε και να αναζητήσετε απασχόληση. Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι για το έτος 2015, το 80% των αποφοίτων πτυχιούχων Bachelor των Ολλανδικών Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών, βρήκαν μια κατάλληλη δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα και επίπεδό τους, μέσα σε 3 μήνες από την απόκτηση του πτυχίου τους.

Δεδομένου ότι η Ολλανδική οικονομία ανέκαμψε και αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς το 2017, οι δείκτες αυτοί για τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά για το 2018. Σε ορισμένους τομείς σπουδών, προσφέρονται ήδη σε σπουδαστές κατάλληλες θέσεις εργασίας πριν απο την αποφοίτησή τους.

Η αύξηση της ζήτησης εργασίας που σημειώθηκε το 2017, αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018. Σύμφωνα με επίσημες μακροοικονομικές εκτιμήσεις, η ανεργία στην Ολλανδία θα μειωθεί από 5% το 2017 σε 4,5% το 2018 (Economic Quarterly Bulletin).

Συγκριτικά, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα για το 2017 ήταν 21%, ενώ το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ανήλθε στο 43,70% το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης, δεν χρειάζεται να μιλάτε ολλανδικά για να βρείτε μια δουλειά στην Ολλανδία μετά την αποφοίτησή σας από ένα Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Το 95% των Ολλανδών μιλούν αγγλικά, οπότε είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους σας στην εργασία και στην καθημερινή σας ζωή.

Η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα που προσφέρει πολλά από την άποψη των περιηγήσεων και των ταξιδιών. Η χώρα διαθέτει ένα εξαιρετικό, αποτελεσματικό και γρήγορο σύστημα τρένων, επιτρέποντας σε εσάς να επισκεφθείτε τις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις της, σε λιγότερο από δύο ώρες από όπου σπουδάζετε. Απλά σκεφτείτε ένα ημερήσιο ταξίδι στο καταπληκτικό κοσμοπολίτικο Άμστερνταμ, μία από τις πιο επισκέψιμες και ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου, απολαύστε μια επίσκεψη στην αριστοκρατική Χάγη, η οποία είναι η έδρα της Ολλανδικής κυβέρνησης, εκπλαγείτε από τον εντυπωσιακό ποταμίσιο ορίζοντα του Ρότερνταμ, την επιχειρηματική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, γνωστή και ως «Μανχάταν της Ευρώπης».

Αν ψάχνετε να εξερευνήσετε λίγο περισσότερο δεν υπάρχει πρόβλημα, ένα διεθνές ταξίδι βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Σε μόλις λίγες ώρες μπορείτε να βρίσκεστε στην Ανβέρσα, στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι με τρένα υψηλής ταχύτητας. Το Λονδίνο και το Βερολίνο βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε ή έξι ωρών με το τρένο.
Συχνές οικονομικές πτήσεις προσφέρονται επίσης από την Ολλανδία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, για τις περισσότερες από τις οποίες, χρειάζεστε λιγότερο από μία ώρα για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Η Ολλανδία πραγματικά είναι η πύλη σας προς την Ευρώπη!

Σπουδάζοντας στην Ολλανδία, είναι επίσης εύκολο να πετάξετε για την πατρίδα για διακοπές ή για μια οικογενειακή επίσκεψη. Οι άμεσες οικονομικές πτήσεις που προσφέρονται, για παράδειγμα από την αεροπορική εταιρεία Transavia από και προς την Αθήνα, διατίθενται σε προσιτές τιμές από το αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ και από το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν στο νότο της χώρας, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.